M
- 3 Ekim 2025
- 16
- 0
- 1
Metin2 dünyasında, atlar sadece hızlı seyahat için değil, aynı zamanda savaşlarda stratejik avantaj sağlamak için de önemlidir. Peki, Metin2'de at nasıl alınır? İşte adım adım rehberimiz:
At sahibi olabilmek için öncelikle karakterinizin en az 25. seviyeye ulaşması gerekmektedir. Bu seviyeye ulaşmak için görevleri tamamlayarak, metin taşlarını keserek veya canavarlara karşı savaşarak deneyim kazanın.
At Madalyonu, at almak için gerekli olan bir eşyadır. Bunu elde etmek için:
Not: At Madalyonu'nun elde edilmesi şansa bağlıdır; bazen birkaç deneme gerekebilir.
At Madalyonu'nu elde ettikten sonra, 1. köydeki Seyis NPC'si ile konuşun. Seyis, size "At Resmi" almak için bir görev verecektir. Bu görev, 30 dakika içinde 20 Yabani Okçu'yu öldürmeyi içerir.
Yabani Okçular, ikinci haritadaki belirli bölgelerde bulunur. Görevi tamamladıktan sonra Seyis'e geri dönün. Görev başarılıysa, Seyis size bir "At Resmi" verecektir. Bu resim, atınızı çağırmak için gereklidir.
At Resmi'ni aldıktan sonra, Seyis'e 100.000 yang ödeme yapmanız gerekmektedir. Bu ödeme, atınızın size ait olduğunu gösteren bir işarettir.
At Resmi'ni aldıktan ve gerekli ödemeyi yaptıktan sonra, envanterinizdeki at simgesine sağ tıklayarak atınızı çağırabilirsiniz. Atınız artık sizinle birlikte olacak ve savaşlarda size yardımcı olacaktır.
Atınızın seviyesi arttıkça, yeni özellikler ve yetenekler kazanırsınız. At seviyeleri ve gereksinimleri şu şekildedir:
At seviyesini yükseltmek için Seyis'ten görevler alarak deneyim kazanın.
Atınızın sağlıklı ve güçlü kalması için düzenli olarak beslenmesi gerekmektedir. At seviyenize göre uygun besinleri kullanın:
Ayrıca, atınızın açlık durumunu kontrol ederek zamanında beslemeyi unutmayın.
Metin2'de at almak, belirli görevleri yerine getirerek ve gerekli şartları sağlayarak mümkündür. Atınız, hem seyahatlerde hem de savaşlarda size büyük avantajlar sağlayacaktır. Unutmayın, atınızı düzenli olarak besleyin ve bakımını ihmal etmeyin. Keyifli oyunlar!
1. Adım: 25. Seviye Olun
At sahibi olabilmek için öncelikle karakterinizin en az 25. seviyeye ulaşması gerekmektedir. Bu seviyeye ulaşmak için görevleri tamamlayarak, metin taşlarını keserek veya canavarlara karşı savaşarak deneyim kazanın.
2. Adım: At Madalyonu Edinin
At Madalyonu, at almak için gerekli olan bir eşyadır. Bunu elde etmek için:
- Maymun Zindanı: İkinci köylerde ve Yongbi Çölü'nde bulunan Maymun Zindanı'na girin. Bu zindanda maymunları öldürerek At Madalyonu düşürmeye çalışın.
- Pazarlar: Oyuncuların kurduğu pazarlarda, yang karşılığında At Madalyonu satın alabilirsiniz.
Not: At Madalyonu'nun elde edilmesi şansa bağlıdır; bazen birkaç deneme gerekebilir.
3. Adım: Seyis ile Konuşun
At Madalyonu'nu elde ettikten sonra, 1. köydeki Seyis NPC'si ile konuşun. Seyis, size "At Resmi" almak için bir görev verecektir. Bu görev, 30 dakika içinde 20 Yabani Okçu'yu öldürmeyi içerir.
4. Adım: Görevi Tamamlayın
Yabani Okçular, ikinci haritadaki belirli bölgelerde bulunur. Görevi tamamladıktan sonra Seyis'e geri dönün. Görev başarılıysa, Seyis size bir "At Resmi" verecektir. Bu resim, atınızı çağırmak için gereklidir.
5. Adım: 100.000 Yang Ödeyin
At Resmi'ni aldıktan sonra, Seyis'e 100.000 yang ödeme yapmanız gerekmektedir. Bu ödeme, atınızın size ait olduğunu gösteren bir işarettir.
6. Adım: Atınızı Çağırın
At Resmi'ni aldıktan ve gerekli ödemeyi yaptıktan sonra, envanterinizdeki at simgesine sağ tıklayarak atınızı çağırabilirsiniz. Atınız artık sizinle birlikte olacak ve savaşlarda size yardımcı olacaktır.
At Seviye ve Türleri
Atınızın seviyesi arttıkça, yeni özellikler ve yetenekler kazanırsınız. At seviyeleri ve gereksinimleri şu şekildedir:
- Normal At: Seviye 1-9, karakter seviyesi 25 ve üzeri.
- Zırhlı At: Seviye 10 ve üzeri, karakter seviyesi 35 ve üzeri.
- Asker Atı: Seviye 20 ve üzeri, karakter seviyesi 50 ve üzeri.
At seviyesini yükseltmek için Seyis'ten görevler alarak deneyim kazanın.
At Besleme ve Bakım
Atınızın sağlıklı ve güçlü kalması için düzenli olarak beslenmesi gerekmektedir. At seviyenize göre uygun besinleri kullanın:
- Seviye 1-9: Saman
- Seviye 10-19: Havuç
- Seviye 20 ve üzeri: Kırmızı Ginseng
Ayrıca, atınızın açlık durumunu kontrol ederek zamanında beslemeyi unutmayın.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
- At Madalyonu: Görev başarısız olursa, At Madalyonu kaybolmaz; ancak görevi tekrar yapmanız gerekebilir.
- Atın Ölmesi: Atınız öldüğünde, belirli bitkilerle canlandırılabilir. Örneğin, Kolay Maymun Bitkisi ile canlandırılabilir.
- Atın Seviyesi: Atınızın seviyesi arttıkça, daha güçlü hale gelir ve yeni özellikler kazanır.
Sonuç
Metin2'de at almak, belirli görevleri yerine getirerek ve gerekli şartları sağlayarak mümkündür. Atınız, hem seyahatlerde hem de savaşlarda size büyük avantajlar sağlayacaktır. Unutmayın, atınızı düzenli olarak besleyin ve bakımını ihmal etmeyin. Keyifli oyunlar!