Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Site içeriğini görmek için lütfen reklam engelleyicinizi kapatın veya bu siteyi beyaz listeye ekleyin.

Theme customizer
Özelleştirmeleri geri al

Metin2 Teknik Destek Kategori Kuralları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AhmetZekiTasgar Çevrimdışı
11 Haziran 2025
313
4
18
Muğla
Kategori Amacı:

Bu kategori, Metin2 sunucu sahipleri, geliştiriciler ve oyuncuların karşılaştığı teknik hatalar, sistem sorunları, kurulum problemleri ve çözüm yöntemleri hakkında yardım alabilmeleri için oluşturulmuştur.
Amacımız, bilgi paylaşımıyla teknik sorunların kısa sürede çözüme kavuşmasını sağlamaktır.

📜 1. Konu Açmadan Önce

• Aynı hatayla ilgili bir konu zaten varsa yeni konu açmak yerine o konu altından devam edin.
  • “Teknik destek” kategorisi sadece sorun – çözüm odaklı içerikler içindir.
  • Kod paylaşımı, rehber veya sistem tanıtımları bu kategoriye değil, ilgili alanlara eklenmelidir.

🧩 2. Başlık ve Konu Düzeni

• Başlık, sorununuzu açıklayıcı ve anlaşılır biçimde belirtmelidir.
    ✅ Doğru: Syserr Hatası: cannot find symbol item_proto
    ❌ Yanlış: Acil yardım, Server açılmıyor, Lütfen bakın
  • Konu içeriğinde aşağıdaki bilgiler zorunludur:
    • Kullanılan server files sürümü (örneğin 40k, 55k, 2089m vb.)
    • Hata mesajı veya syserr çıktısı
    • Hata öncesinde yapılan işlem (örneğin: item ekleme, quest düzenleme vb.)
    • Mümkünse ekran görüntüsü veya log kaydı

⚙️ 3. Yardım Talebi Paylaşım Kuralları

• Yardım isteyen kullanıcılar, sorunlarını net ve eksiksiz biçimde açıklamalıdır.
  • “Yardım edin”, “Hata var ama bilmiyorum” gibi içerikler silinir.
  • Hata mesajını gizlemek veya eksik paylaşmak, konunun kilitlenmesine neden olabilir.
  • Çözüm isteyen kullanıcı, yanıt aldıktan sonra geri dönüş yaparak “Sorun Çözüldü” ibaresi eklemelidir.

💬 4. Yardım Eden Kullanıcılar İçin Kurallar

• Yanıt verirken mümkünse çözümün neden işe yaradığını açıklayın.
  • Alaycı, küçümseyici veya saldırgan üslup kullanan mesajlar silinir.
  • Reklam, link bırakma veya ücretli destek teklifi yapmak yasaktır.
  • Gerçekten işe yarayan çözümler paylaşan kullanıcılar, yöneticiler tarafından “Teşekkür Edilen Üye” olarak öne çıkarılabilir.

🚫 5. Yasaklanan İçerikler

• Hile, bot, exploit veya koruma bypass içeren yardım talepleri yasaktır.
  • Özel dosya satışı, ücretli destek veya Discord reklamı içeren konular anında kaldırılır.
  • Başka platformlardan kopyalanmış (kaynak belirtilmeyen) içerikler telif gerekçesiyle silinir.
  • “Server açamıyorum” gibi genel konular, yeterli bilgi içermiyorsa kaldırılır.

🔒 6. Yönetim ve Yaptırımlar

• Kurallara aykırı içerikler uyarısız şekilde kaldırılabilir.
  • Sürekli uygunsuz içerik paylaşan kullanıcılar geçici veya kalıcı olarak yasaklanabilir.
  • Yöneticiler gerekli gördüğünde konuları düzenleme, birleştirme, sabitleme veya kilitleme hakkına sahiptir.

🌟 7. Öneri ve Katkı

• Faydalı çözüm rehberleri paylaşmak istiyorsanız, “Rehberler” kategorisinde ayrı konu açabilirsiniz.
  • Teknik Destek kategorisine yeni alt başlık veya sabit konu önerileriniz için yönetime mesaj gönderebilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...